Friday, March 27, 2009

Ellegance

This earrings are my favorite item so far! I've made them as a gift to my dear friend and ex-colleague Eli. I've made her very happy ;) The yarn is black cotton, with shiny strip wrought in it (produced by TETEKS-Tetovo), which gives this earrings an elegance. They fits best with knitted sweater, bolero..or whatever, or with a blouse in other material, but decorated with crocheted flower or crocheted scarf.... I can guess that they can look nicer even in brighter colors. I can't wait for many of them to be made :)
I have to say this: I have problems with putting pictures on my blog, actually I don't know how to put the text before the picture, or the text in between two pictures.....Please someone help me! :)
my favorite
Овие обетки ми се сега Хит! Ги сплетов како поклон за мојата драга екс-колешка Ели. Многу ми беше мило што ја израдував. Конецот е Црн памук , со вплетена сјајна лентичка по средината (произведен од ТЕТЕКС-Тетово), што им дава убав елегантен сјај на овие обетки. Најубаво стојат со плетена блуза, или со горен дел во друг материјал-само украсен со плетено цветче или наметнат шал...или како сакате! Претпоставувам дека уште поубаво би изгледале во посветли бои. Едвај чекам да ги направам во повеќе бои :)
Морам да побарам помош од вас: Не се снаоѓам баш најдобро со поставувањето слики на блогов, како да го ставам текстот пред сликата, или помеѓу две слики! ве молам помагајте :)

Thursday, March 26, 2009

Blogeraj


Деновиве доста време потрошив учејќи и обидувајќи се да сфатам некои основни правила и финти за функционирањето на блоговите...Ќе си се пофалам дека добро ми оди, 2 минути сум среќна, 2 минути се чудам како сум дошла до ова или она.....и така натака и така натака :))) Најискрено се надевам дека ќе дојде време кога ќе се смеам на глупостите што излегувале од мојов ум на почетоците на блогов. Морам да признаам дека во последно време сум доста НЕСПОНТАНА што е прилично чудно за мене, само, тоа го налагаат случувањата околу мене веројатно?! Па следствено на тоа сум и по малку конфузна и сеуште премногу размислувам пред да напишам нешто, па ми останува да се надевам дека наскоро ќе почнат моите мисли сами да се нижат и да излетуваат нпречено од мојата глава :)
Во овие денови на длабоко размислување , на длабока самоанализа и, морам да признаам, разнишана самодоверба, сепак произлезе и нешто интересно.
Види ги сликите погоре!
А на крај морам да признаам дека блог како мојов бара посебно внимание и доста време, а и рутина...


Step by step... ;)